Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-02-02
Debatoplæg om infrastruktur

leifSorensen.jpg (2184 bytes)Borgmester Leif Sørensen kunne godt tænke sig at få en debat om en idé, han har fået til en mulig vej ud af de store problemer med at få en rimelig bredbåndsløsning til hele Djursland, nemlig at slå kommuner, erhvervsliv og private sammen til én sammenhængende organisme. Vi håber, vores læsere vil tage opfordringen op og deltage i debatten, og i den forbindelse skal vi også lige minde om Bjarke Nielsens orienterende foredrag om bredbåndsforeningens foreløbige resultater i Nørre Djurs Hallens caféteria i aften.


"Når man nævner ordet infrastruktur, tænker de fleste på transport af mennesker og gods.
Men infrastruktur er også transport af informationer. Og her har vi også brug for at komme hurtigt og sikkert frem, altså er det nødvendig med en IT-motorvej (bredbånd).
I et forsøg på at få hele Djursland opkoblet på bredbånd, var det én af de betingelser, der var indbygget i det EU-udbud, som de 8 kommuner havde udbudt i efteråret. Det var der desværre ikke nogle af teleselskaberne, der levede op til (ADSL er ikke ægte bredbånd). Så hvad gør vi så nu?
I Djurslands-Net har man brugt meget tid på at indhente forskellige tilbud og gjort sig mange tanker om, hvordan man kan tilgodese alle borgere og firmaer på én gang.
I byområder, hvor der i forvejen findes et TV-bynet, er det ret simpelt at løse, men for os, der bor i de tyndt befolkede områder, er det straks sværere. En af mulighederne er dog, at der bliver kablet mellem de enkelte landsbyer, og at der så rejses en sendermast, der videresender til den enkelte husstand.
En af fordelene ved en sådan løsning er, at modtageren ikke behøver at være stationær som i dag.
Men hvem skal stå for kablingen og masterne? Kunne det f.eks. være et fælles kommunalt forsyningsselskab? Hvad ville det koste at etablere et sådant net? Ville der være brugere nok?
For det skal jo brugerfinanseres. Hvad med at sende telefonsamtaler over et sådant egnsnet (IP-telefoni) ?
Ja, hver gang, vi tror, vi har det helt rigtige svar på spørgsmålene, opstår der bare nogle nye, så det er vigtigt, at alle deltager i debatten."
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen fra

Leif Sørensen, borgmester,Nørre Djurs

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002