Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-02-02
Store dele af Djursland uden strøm

Fra omkring 20-tiden onsdag aften begyndte strømtilførslen at sætte ud rundt om på Djursland, og mange steder var der endnu ikke kommet strøm her torsdag sidst på dagen.
Ifølge NRGI skyldtes strømsvigtet kombinationen af storm og klæg sne på højspændingsledningerne, der ved at gøre dem tunge gav anledning til ekstra svung på ledningerne i stormen. Når de tyngede ledningerne kom i modsatrettede svingninger opstod situationer hvor de stødte sammen og skabte kortslutninger af store dele af strømnettet.
Det var bemærkelsesværdigt - og lærrigt - hvor meget der ikke kan lade sig gøre uden strøm.
Nyhedsredaktionen på Nørre Djurs Net og Bøvl-værkstedets andre medarbejdere måtte tage hjem igen ligesom mange andre, da det blev konstateret at arbejdet ikke kunne udføres uden strøm.
Til en anden gang kan det måske være en trøst at vide at blot man kan nå til Superbrugsen vil der i sådanne situationer være ufordærvede varer at hente, idet man der har et nødstrømsanlæg.

Slaraffenland.jpg (17569 bytes)
Fuld blus på SuperBrugsen, mens andre var på besøg i middelalderen.

Om det var derfor at Superbrugsen lignede et slaraffenland af strømfrås (i en strømmanglende iagttagers øjne), eller den blot ikke var ramt af strømsvigt, kunne ikke opklares da den lokale elektrikker der har forstand på de dele ikke var til at få forbindelse med, for telefonien var jo også ramt, og han har uden tvivl haft en del vigtige ting at se til ude omkring.

Snerydning.jpg (18553 bytes)
Super-parkeringspladsen var ryddet efter nattens heftige snestorm.

Redigeret af Bjarke, redaktion 03.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002