Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 18-02-02
Læserbrev: Om daghøjskoler

Her på Nørre Djurs NetNyt synes vi faktisk, det er lidt synd for Sangstrups mand i Folketinget, socialdemokraten Jan Petersen, for han er ikke begyndt at bruge vores Netavis. Forleden bragte vi et læserbrev, forkortet af redaktionen på Randers Amtsavis, men i virkeligheden vil vi meget gerne (ligesom eksempelvis Lokalavisen Midtdjurs) bringe hele indlæg fra folk, så læserne får hele meningen med. I dagens avis er det nu sket endnu engang, denne gang med et svar til et tidligere læserbrev fra Dansk Folkeparti om redningen af produktionsskolerne i den nye finanslov.

JAN_PETE.jpg (10633 bytes)"Daghøjskolen i Grenå er uden for farezonen, skriver Bent Andersen fra Dansk Folkeparti d. 13. februar og henviser til sit partis aftale med regeringen om finansloven for 2002.
Bent Andersen skriver også, at besparelser i uddannelsessystemet ikke var spiselige for Dansk Folkeparti, og derfor fik Dansk Folkeparti fjernet besparelser på 650 mio. kr. på uddannelsesområdet.
Jeg er nu ikke så imponeret over Dansk Folkepartis forlig med regeringen. Regeringen foreslog samlede besparelser på uddannelsesområdet i 2002 på over en milliard. Af dem har Dansk Folkeparti fjernet ca. 650 mio., og det er da fint, men Dansk Folkeparti har ansvaret for de godt 350 mio., der stadig skal spares på uddannelsesområdet, og hvad går det så ud over?
Den fri ungdomsuddannelse fjernes, betalingen til aftenskole forhøjes kraftigt, og så er der daghøjskolen, der er uden for farezonen. Vil Bent Andersen garantere dette?
Regeringen har foreslået, at den særlige lov om daghøjskoler afskaffes, og mig bekendt er Dansk Folkeparti enig i dette. Det betyder, at statens direkte tilskud til daghøjskolerne forsvinder. Det bliver derfor interessant at læse de svar om daghøjskolernes økonomi, som Finansministeren skal aflevere til Folketingets Finansudvalg inden finansloven vedtages.
Hvis jeg var Bent Andersen, ville jeg vente lidt med at meddele, at daghøjskolen er uden for farezonen. Og jeg ville helt lade være med at skrive, at besparelser på uddannelsessystemet ikke er spiselige for Dansk Folkeparti, når sandheden er, at der stadig spares over 350 mio. i år. I øvrigt har Dansk Folkeparti ikke sikret sig for de kommende år. Der er besparelser på uddannelsesområdet i denne valgperiode på godt seks milliarder kroner. Men det skal vi nok komme til at høre mere om."
Skrevet af folketingsmand Jan Petersen fra Sangstrup og forkortet af redaktionen i Randers Amtsavis mandag d. 18. februar

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002