Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 15-02-02
Åben dialog med erhvervslivet

For en måneds tid siden fortalte vi om den start-konference, der blev afholdt i Stenvad Centret i anledning af starten på det nye, storstilede og EU-støttede aktiveringsprojekt "Så langt øjet rækker - og lidt til!". Idéen er at få de involverede parter i aktiveringsprocessen til at arbejde meget tættere sammen, end man kender det i dag. Til den ende vil man gerne i kontakt med så mange som muligt af de lokale erhvervsdrivende, så man kan få opbygget et netværk af praktiksteder.
Det kræver en åben dialog, og om tankerne bag det nye samarbejde med erhvervslivet skriver projektleder Holger Poulsen i et nyhedsbrev, som projektet vil udsende hver 14. dag:


""Aktivering mødes ofte med mistro. Det vil vi fokusere på og bearbejde, for der er ingen begrundelse for mistroen. Vi vil være åbne for en dialog med erhvervslivet."
Sådan sagde udviklingschef Hans Jørgen Pedersen på startkonferencen for projekt "Så langt øjet rækker - og lidt til!" d. 15. januar. Aktivering af deltagerne i projektet skal primært anvendes til at afdække kompetencer hos deltagerne - eller om der er brug for at tilføre nye færdigheder, stabilitet og kompetence i forhold til at kunne bestride et arbejde. Og om praktikanterne egner sig i de pågældende brancher. Det foregår bedst i det virkelige pulserende liv, der hvor tingene sker for alvor.
Projektet opfordrer på det kraftigste erhvervene til at påtage sig deres del af det sociale ansvar, der ligger i at skaffe deltagerne i arbejde. Det drejer sig både om at bidrage til styrkelse af arbejdskraftreserverne, men også om at give deltagerne i projektet et løft i tilværelsen og bringe dem et skridt fremad mod selvforsørgelse. Vi har også behov for at få klare, ærlige svar på dette område, når praktikforholdet evalueres.

Opfordring til en bred kreds
Projektet forventer, at der kommer tydelige udmeldinger om tilbud og art på virksomhederne, så projektdeltagerne kan profitere af at komme i praktik hos en enkelt mester, hvor samarbejdet og dialogen er tæt.
Derfor sendes dette nyhedsbrev også ud til en bred kreds i erhvervene, også til virksomheder, vi endnu ikke har været i kontakt med, i håb om en positiv respons.
Stiller en virksomhed en praktikplads til rådighed for projektet i fire uger, er det ikke ensbetydende med, at praktikanten også skal ansættes i virksomheden.
Det er endnu vigtigere for deltagerne, at de via praktikforløbet bliver en del af branchens virksomhedsnetværk og ad den vej kan ledes videre, eventuelt med praktikstedets anbefaling. Det er nemlig ikke sikkert, at alle jobønsker kan opfyldes lige her på egnen, måske skal der ligefrem en flytning til. Men hjælpen til den indledende kontakt er vigtig. Inden praktikant og virksomhed tilkobles, aflægger beskæftigelses-konsulenten et besøg på virksomheden, som får lejlighed til at vise, hvad virksomheden kan tilbyde, og konsulenten vurderer virksomheden i forhold til praktikantens behov.
Et praktikforløb er indledningsvis på fire uger. Inden for den periode sker der aktiv opfølgning af forløbet under endnu et besøg fra projektet. Der laves skriftlige praktikaftaler, og der skal udpeges kontaktpersoner i virksomhederne og på projektet.

I virksomhedens helhed
EU-projektet forventer, at praktikanterne indgår i virksomhedens helhed, og at de får en god introduktion til arbejdspladsen incl. Dens medarbejdere, så der derigennem opnås respekt og accept af projektdeltagerne. Det handler om åbenhed, kommunikation og samarbejde, om at sætte fokus på stærke/svage sider, gensidig respekt og tillid, sådan som anbefalingerne var på åbningskonferencen.
Det drejer sig om at få projektdeltagerne til at se deres egne muligheder i stedet for begrænsninger. At motivere dem til at tilegne sig nye kompetencer, være engagerede og at stille krav til kommune/arbejdsgiver.
Fra den første henvendelse fra en virksomhed til der er aftalt et første besøg på virksomheden, går der maksimalt to arbejdsdage.
Ring til den varme joblinie på tlf. 20 20 11 15 (Holger Poulsen) eller 87 79 32 20 (projektets administration)."

Skrevet af projektleder Holger Poulsen i Nyhedsbrev nr. 2 for "Så langt øjet rækker - og lidt til!"

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002