Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-02-02
Første spadestik i Voldby

Den hæsblæsende redaktion nåede lige akkurat frem, da det første spadestik i går blev taget til det nye fjernvarmeværk på en bar mark lige uden for Voldby på vejen mod Sangstrup. Det fortæller vi nærmere om i dag.

voldby400.jpg (11935 bytes)


Der er tale om et virkelig miljørigtigt projekt, idet det nye fjernvarmeværk skal fyres op med CO2-neutral træflismasse. På den måde falder værket flot i tråd med de øvrige bestræbelser i Nørre Djurs Kommune på så vidt muligt at satse på "grønne" løsninger. Dette gjorde borgmester Leif Sørensen da også opmærksom på i sin korte tale, og han kunne endvidere fortælle, at man her står overfor opførelsen af det femte lokalvarmeværk i kommunen.
At komme så langt som til at tage det første spadestik har været en noget mere langvarig og kompliceret affære, end det er normalt for NRGI`s varmeværker. 5 år er der gået, siden Henning Hvid fra Sangstrup (den tidligere formand for det daværende Arke) fik idéen til at etablere et fjernvarmeværk i Voldby. På grund af usikkerhed hen ad vejen om størrelsen af tilskuddet til de enkelte husstande, der ønskede tilslutning, har det knebet med at blive tilpas mange, så byggeriet kunne sættes i gang.

voldby401.jpg (9980 bytes)


Nu har Voldby imidlertid fået status som prioriteret område hos El-sparefonden, så nu håber folkene bag det nye værk på, at tilskuddet på mellem 15 og 20.000 kr kan få endnu flere end de nuværende 72 husstande (skolen iberegnet) til at skifte el-varmen ud med den langt mere miljø-venlige fjernvarme. Allerede i forsommeren skulle de første husstande efter planen kunne sluttes til og de sidste ca. september.
Udover de allerede nævnte blev spaden efter tur svinget af lokalformand Flemming Hansen fra Voldby og bestyrelsesformand i NRGI, Hans Schiøtt fra Århus.

Kilde: Randers Amtsavis

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002