Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 11-02-02
Vellykket integrationsmøde

Her på Nørre Djurs NetNyt har vi fundet ud af, at vi (helt undtagelsesvis) har lavet en fejl, da vi i sidste uge lagde op til integrationsmødet på rådhuset onsdag aften. Vi var kommet til at bilde læserne ind, at selve valget til det nye Integrationsråd skulle finde sted ved mødet, men rådets formand, socialdemokraten Peter Bo Jensen, gør os opmærksomme på, at mødet var en introduktion til valget og en indføring i, hvordan det rent praktiske hænger sammen, og hvordan man bærer sig ad med at blive opstillet.
Selve valget finder sted d. 21. marts, og hvis du gerne vil stille op som kandidat, skal du senest 4 uger før (d. 21. februar kl. 12.00 præcis) aflevere din kandidatliste med 5 stillere (ikke-danske statsborgere) hos Claus Løvbo på rådhuset i Glesborg. Hos ham kan du i det hele taget henvende dig, hvis du har spørgsmål omkring valgreglerne.
Vi har snakket med Peter Bo Jensen for at få en lille beretning fra integrationsmødet. Han havde på forhånd frygtet, at der ville møde så få mennesker op, at der ikke rigtigt var basis for at arbejde videre med det nye råd, men sådan gik det da heldigvis ikke. Små 30 mennesker fra vidt forskellige steder i verden havde taget imod invitationen, og det må siges at være ganske flot. De fik en gennemgang af proceduren omkring valget, og herudover fik de også at vide, på hvilke områder Integrationsrådet får noget at skulle have sagt.
Man kan sammenligne det nye råd med Ældrerådet, der jo både kan rejse sager overfor kommunalbestyrelsen og skal høres af kommunalbestyrelsen i alle ældrespørgsmål. Integrationsrådet kan således beskæftige sig med alt af betydning for ny-danskerne, såsom børnepasning, skolegang, arbejdsmarkedet, og hvad man ellers kan forestille sig af emner. Peter Bo Jensen siger til NetNyt, at han også meget gerne ser rådet beskæftige sig med de ældre indvandreres forhold, hvor f.eks. pasning i familien måske er bedre (og billigere), end hvis man skal til at putte dem ind på de eksisterende plejehjem.
Efter selve introduktionsmødet var der fest for de fremmødte med dansk harmonikamusik ved Christian Bach og bosnisk musik samt masser af mad og drikke. "Vi åd og drak, så selv Brixtofte må blive misundelig!", udtaler Peter Bo Jensen til Nørre Djurs NetNyt.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002