Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 07-02-02
Fra kirkevandring i Grenå

Forleden bragte vi en foromtale af den tværkirkelige kirkevandring i Grenå, skrevet af tegneren og digteren Stig Holsting. I Grenå Bladet i denne uge følger han op med følgende beretning fra begivenheden:

"I en verden, der ofte ser en dyd i at danne dybe skel mellem menneskene, er det velgørende at opleve, at det lader sig gøre at samle mennesker, som i det daglige har divergerende syn på nogle af tilværelsens største gåder, omkring noget positivt og dybt gribende.
Det skete fredag d. 18. januar ved den fælles kirkevandring, som var arrangeret af Pinsekirken, Folkekirken og den katolske kirke i Grenå i anledning af den økumeniske bedeuge for kristen enhed. Uden at glemme, at der er adskillende momenter mellem de tre kristne kirkesamfund, kunne man denne aften forenes i bøn og andagt til den ene Gud, som alle kan enes om.
I den katolske Sct. Clemens Kirke indledte sognepræst Lene Højholt fra Folkekirken og forestod andagten, og i en lang procession med lys i hænderne gik de ca. 80 deltagere til kirken på Torvet, hvor Pinsekirkens præst, Ole Kauczki, stod for andagten, og videre drog man til Pinsekirken på Østergade, hvor pater Herbert Krawczyk afsluttede med nogle betragtninger over dagens tema. Sammen lyste de tre præster velsignelsen over forsamlingen, og bagefter blev der dækket op til de mange deltagere, hvor nogle utroligt dygtige medlemmer af Pinsekirken havde forberedt et herligt måltid. Da man optimistisk højst havde regnet med 30 deltagere, var det måske en gentagelse af bespisningsunderet, der udvirkede, at der var rigeligt til alle.
Den positive stemning, som indfandt sig fra begyndelsen, bredte sig også her over forsamlingen, og alle var enige om, at arrangementet havde været over al forventning og inspirerede til gentagelse til næste år.
Uden at forklejne fremmedes religiøse overbevisning var alle enige om, at dette bar vidnesbyrd om, at Kristus formår at række over alle de skel, som menneskene danner, og skabe en dyb tolerance og kærlighed, uden hvilken mennesket vil gå til grunde i selvoptagethed og egoisme."

Skrevet af Stig Holsting fra Gjerrild i Grenå Bladet d. 5. februar.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002