Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 07-02-02
Læserbrev: Til Else Winther Andersen

I går bragte vi et læserindlæg fra det lokale Venstre-folketingsmedlem, Else Winther Andersen, om regional udvikling under den nye regering. I dag kan vi så præsentere læserne for et svar fra det lokale socialdemokratiske amtsrådsmedlem, Bent Mikkelsen (forkortet af avisens redaktion). Han skriver:

"I et læserbrev d. 4. februar udtrykker Else Winther Andersen sin store glæde over, at regeringen nu vil sætte liv i udviklingen i yderdistrikterne.
Hun udtrykker det på en sådan måde, at man skulle tro, der først er sket noget nu, hvor der er kommet en ny regering, og hvad er så fakta?
På initiativ af amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen kom den Jysk-Fynske Erhvervsredegørelse i år 2000 med det formål at sætte fokus på den skævvridning, de store statslige investeringer i det østdanske område medfører. På en konference i Vejle d. 29. marts 2001 blev flere færdige projekter til fremme af erhvervsudviklingen i hele det vestdanske område fremlagt, og her gav daværende erhvervsminister Ole Stavad tilsagn om betydelig statslig støtte til disse projekter.
Dette udmøntedes i det finanslovsforslag, den socialdemokratiske regering havde fremlagt, idet der her var afsat 1.100 mio. kroner over en fire-årig periode til erhvervsudviklingen i yderområderne.
Dette beløb kan vi så sætte op imod de beløb, Else Winther Andersen nævner i sit læserbrev, hvor hun skriver, at den nuværende regering har afsat 20 mio. kr. årligt i perioden 2002-2005.
I alt 80 mio. kr. Så når Else Winther Andersen skriver: "Denne regering vil gøre noget", må jeg give hende så fuldkommen ret.
Den har skåret en anseligt beløb af den pulje, den socialdemokratiske regering havde afsat, og det vil snarere medføre afvikling.
Århus Amt har til sammenligning alene afsat 100 mio. kr. til erhvervsudviklingen i det jysk-fynske erhvervssamarbejde."

Skrevet af det socialdemokratiske amtsrådsmedlem Bent Mikkelsen fra Grenå i Randers Amtsavis torsdag d. 7. februar.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002