Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-02-02
Læserbrev: Om valgløfter

Det kan vel ikke komme bag på nogen, at Sangstrups mand i Folketinget, socialdemokraten Jan Petersen, har en lidt anden opfattelse af tingene end Else Winther Andersen. Følgende debatindlæg er ikke et svar på ovenstående, men det beskæftiger sig med hendes valgløfter på uddannelsesområdet. Vi har fundet det i Djurslands Posten, så derfor kan vi kun bringe det i bladets forkortede udgave:

"Under en valgkamp som den i november sidste år er der mange indtryk, som fæstner sig i hukommelsen.
Og hvad bliver der ikke sagt på møder og skrevet i aviserne.
Til tider synes jeg, det var svært at følge med, for alle de løfter og alle de pæne ord om, at alt skulle blive bedre, kunne ikke gå op. Men jeg har jo også kun været med til at lave tre finanslove og taget de tæv, som det ind imellem giver.
Jeg husker et vælgermøde på Grenå Handelsskole. Her blev jeg spurgt, hvorfor vi ikke havde hjulpet erhvervsskolerne med deres økonomi.
Jeg svarede, som sandheden er, at flerårsaftale om handelsskolernes økonomi ikke kom med i finansloven for 2001, fordi vi skulle klare social- og sundhedsuddannelserne først.
Men at det ville jeg love at gøre noget ved, når finansloven for 2002 skulle færdigforhandles, for vi havde reserveret penge til en sådan aftale.
Mon ikke min modkandidat fra Venstre, Else Winther Andersen, så fik sagt, at den skulle Venstre nok klare, og at der i Venstres finanslovsforslag var afsat 50 mio kroner ekstra til erhvervsskolerne.
Nu er Venstres finanslovsforslag fremsat i Folketinget, for Venstre vandt jo valget og er nu i regering. Grenå-kredsen er endda placeret centralt i uddannelsespolitikken, idet Else Winther Andersen er formand for folketingets uddannelsesudvalg. Og så er det, jeg undrer mig. For under valgkampen hørte jeg ikke ét eneste ord om, at der skulle skæres 6,5 mia. kr. af landets uddannelsesbudget i den kommende valgperiode, hvis Venstre vandt valget.
Jeg hørte heller ikke noget om på mødet på Grenå Handelsskole, at landets erhvervsskoler skulle miste over 1,1 mia. kr. i valgperioden. Var det en forglemmelse? Eller skulle det skjules, fordi det ville sløre det skønmaleri af en nyliberal forandring, som Venstres valgkamp byggede på? Jeg er mest tilbøjelig til at tro det sidste.
Og nu står vi så på Djursland, ja, over det hele land med ikke kun handelsskoler, der skal skære, nej, det gælder også tekniske skoler og AMU-centre, aftenskoler og daghøjskoler. Sådanne uddannelsesinstitutioner har vi netop her på Djursland, og vi har meget brug for dem alle sammen. Vil de alle overleve den benhårde nedskæringslinie?"

Skrevet af Jan Petersen, MF for Socialdemokratiet, i Djurslands Posten d. 5. februar.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002