Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 05-02-02
Dagplejen 25 år

Nok omkring et par hundrede glade børn, hvoraf de fleste med deres forældre, dagplejere og kommunalfolk fyldte pænt op i den store hal i Glesborg med en kæmpestor kagemand som festens midtpunkt. Der var naturligvis både borgmesterord og tale af den nyudnævnte formand for børne- og kulturudvalget, Jens Peter Jellesen, på den store festdag. Leif Sørensen gav et kort historisk rids af den kommunale dagplejes 25-årige historie lige fra den helt spæde start med kun ganske få ansatte som en børnepasning i miniformat og til nutidens kæmpestore og indviklede organisering af, hvordan man fordeler børnene bedst.
Han kom også ind på, hvordan tiden har forandret sig med hensyn til kravene til dagplejernes faglige kunnen. I mange år (og specielt her ude på landet) har der jo ikke været stillet krav til ret meget andet end, at dagplejerne skulle være glade for børn, men sådan er det ikke mere. Dagplejerne bliver hele tiden opdaterede med hensyn til de nyeste opdagelser inden for det pædagogiske område, og her bliver de vejledt af kommunens dagplejepædagoger. I spidsen for det hele står i dag Anni Mette Christiansen, og hendes dygtighed har spillet en stor rolle i arbejdet med at få løst mange af de problemer med kommunikationen mellem forældre, dagplejere og kommune, som Dagplejen i Nørre Djurs fra tid til anden har været plaget af.
De dygtige teaterfolk fra gruppen Rivegildet stod for en masse aktiviteter med børnene, der inkluderede både sanglege og forskellige værksteder, hvor børnene kunne blive malede og sminkede og lære forskellige former for gøgl. Og så var der ellers linet op til et musikalsk indslag som mange både børn og voksne ventede på med stor spænding, nemlig Mek Pek. Han stillede op med båndoptager og rytmeboks, sin store stemme og sin uundværlige trompet med det Åh Abe-show, han har rejst rundt med i snart en del år. Det var bestemt en oplevelse at høre Mek Peks jazzede udgaver af gamle børnesange, og her var Deres udsendte nok mest begejstret for den rockede Den Lille Frække Frederik med frække blæser-riffs og heftig guitarsolo.
Personligt har jeg måske nok lidt svært ved at sætte mig ind i, hvordan en voksen mand kan holde ud at være så barnligt bæ- og prutfixeret, men børnene så nu ud til at more sig gevaldigt og myldrede rundt oppe på scenen – og så skal jeg da heller ikke sidde her og være seriøs, det var jo børnenes fest. Mek Pek er supermusikalsk, og man må lade ham, at han får ungerne med på nogle avancerede musikalske ting, som også appellerer til mange voksne.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002