Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-02-02
Godt besøgt fernisering

En hel del interesserede var mødt op til åbningen af grafik udstilling og det nye grafiske værksted i Stenvad.
Borgmester Leif Sørensen stod for den formelle åbningstale. Han hilste initiativet velkommen med ønske om at mange vil få glæde af det nystartede værksted. Til lejligheden var der monteret en væg med fotokopier fra bogen Profeten Jonas med træsnit-illustrationer af Olivia Holm Møller, samt den originale træblok med motivet "siddende dreng", som i øvrigt blev benyttet til plakaten.

Henriksoegaard.jpg (13300 bytes)

Morten Skovmand holdt en interessant tale om den gang han som ung kunstner mødte Olivia Holm Møller. I flg. Morten Skovmand var Olivia Holm Møller i besiddelse af et falkeøje hvad angik billedets kunstneriske kvaliteter, hvilket var lærerigt for unge der ville gå kunstens vej. I alt 36 billeder har foreningen lånt til denne udstilling som viser en tidlig moderne kunstner med sans for enkelhed og stram komposition. Udstillingen kan ses fra mandag til fredag måneden ud.

grafik2.jpg (8482 bytes)Det lille grafikværksted i smedjen blev også fyldt til bristepunktet af spørgende gæster. Carsten Aagaard tog imod og viste et varieret udbud af de tryk som er lavet i værkstedet indtil nu. Tryk hang til tørre og plader af kobber, træ og linoleum var lagt frem til beskuelse og inspiration. Allerede til d. 2. og 3. marts er der planlagt et kursus i eksperimentalgrafik på basis af fotokopi og ultraviolet belysning. Dette vil blive annonceret ved en senere lejlighed.

Venlig hilsen Vidar Utvik.

 

 

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002