Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 30-01-02
Kultur Raketten lander i Glesborg

Søndag aften er Glesborg Kirke ramme om det næste arrangement i Kultur Raketten, nemlig en spændende klassisk korkoncert med korsangere og musikere fra Grenå, men med flere nørre djursere blandt solisterne. Hele baduljen bliver dirigeret med kyndig hånd af Ole Wierød fra Glesborg, og min sandten om ikke også han har "opdaget" Nørre Djurs NetNyt. Han har nemlig sendt os følgende:


27.jpg (15072 bytes)"Søndag den 3. februar kl. 19.30 er der koncert i Glesborg kirke - én af de sjældne!
Det drejer sig nemlig om en koncert med både kor, orkester og solister.
GRENÅ-KORET vil her opføre Mozart's "Missa Brevis" i D-dur; dette værk opførte GRENÅ-KORET allerede sidste år i oktober måned i Grenå kirke med stor succes og med meget positiv respons til følge. Denne gang opføres værket dog i en udvidet version. Solister er: Anna Wierød, sopran - Else Holt, alt - Christian Andreassen, tenor og Niels Bie, bas. Orkestret, der ledsager koret og solisterne, er "Grenå Kammerorkester" med koncertmester K. Kaltoft. Det hele står under ledelse af dirigent Ole Wierød.
Mozart har skrevet ca. 10 "Missa Brevis'er" (betegnelsen betyder blot: "Lille messe"), men netop den, der her skal opføres, dén i D-dur, betragtes af langt de fleste Mozart-kendere som den absolut bedste. Den rummer - som alle messer - 5 satser: Kyrie - Gloria - Credo - Sanctus/Benedictus - Agnus Dei. I netop denne messe har Mozart formået i enestående grad at få de forskellige satsers tekst til at fremstå så karakteristisk som i ingen andre af sine messer: her er grandios og majestætisk musik i Gloria og Credo, utroligt inderlige og ydmyge passager i Kyrie og Agnus Dei og indsmigrende og betagende melodier i Sanctus og Benedictus - alle aspekter af sjælens rørelser, som kommer til udtryk i messens tekst, er her udlagt musikalsk på den stærkeste og smukkeste måde.
Udover Mozart-messen opføres ved koncerten musik af J. Rheinberger og F. Mendelssohn.
Af Rheinberger synger GRENÅ-KORET 3 meget smukke motetter á capella: "Prope est Dominus" og "Deus, Tu convertens", som begge har tekst fra Davids Salmer, og "Ave Maria".
Af Mendelssohn opføres to værker, dels et meget virtuost værk for sopran og stryge-orkester: "Salve Regina" med Anna Wierød som solist, dels en meget betagende kantate for kor og orkester: "Verleih uns Frieden".
Alt i alt et meget varieret program, præsenteret af gode solister, et velsammenspillet orkester og ikke mindst et kor, som mange på egnen vel har hørt før, men som i løbet af det seneste år både er blevet større ved tilgang af flere nye, gode sangere, og som tillige også kvalitativt er blevet ikke så lidt bedre - ellers ville det slet ikke være muligt for koret at synge et så krævende værk som Mozart-messen.
Så det er absolut entréen på de 50 kr. værd at høre denne koncert."
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt for Grenå Koret af Ole Wierød, dirigent

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002