Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 28-01-02
Nyt fra DjurslandS.net

De brave folk fra bredbåndsforeningen arbejder stadig videre med at få hul igennem til forskellige teleudbydere for at få en både hurtig og billig Internet-forbindelse til vores område. Det er en lang og indviklet proces, og for at vi andre kan følge med, sender de af og til en pressemeddelelse, og det har de f.eks. gjort i dag:

Pressemeddelelse
Forhandlinger med udbyderne
Djurslands.net har I den seneste tid ført forhandlinger med såvel Sonofon, Tiscali og senest haft en føler ude ved Cybercity. Sidstnævnte har meldt klart ud. Man er ikke interesseret I Djurslands.net og Djursland som region. Sonofon og Tiscali har meldt sig på banen med interessante tilbud, men desværre har det ikke været muligt, at strikke et tilfredsstillende resultat sammen endnu. Problemet har været at gennemskue den nuværende teknik og dennes pris, sammenlignet med den allernærmeste fremtids teknikker, der blandt andet muliggør telefoni til fast pris. Vi er af den opfattelse, at netop denne del af en bredbåndsløsning er interessant for den bredeste del af Djurslands befolkning.Der forhandles videre, og inden for kort tid vil Djurslands.net komme med sine anbefalinger. I øjeblikket ligner Nørre Djurs kommune den løftestang, der skal til, for at overbevise de øvrige kommuners befolkning om at det lader sig gøre. Lokalafdelingen af Djurslands.net har nemlig allerede den tilslutnig der skal til, for at kunne kalde sig kritisk masse.

TDC passiv på sin helt egen måde
TDC har ligeledes været inde I billedet. I samme takt, som vi har forhandlet med de øvrige interesserede udbydere af bredbånd, har vi set en markant profilering af ADSL, der I øjeblikket er TDC's tilbud til hastighedshungrende databrugere på Djursland. TDC har I deres sidste henvendelse til foreningen gjort opmærksom på, at deres organisations rammer og struktur ikke kan honorere vores krav om et hurtigt møde, men at man stadig ser positivt på Djurslands.net og lignende aktiviteter på Djursland.
Vi har ikke kendskab til, hvilke aktiviteter TDC hentyder til, men vil naturligvis opfordre til, at aktiviteterne koordineres, for at vi opnår den nødvendige kritiske masse.

Djurslands.net også for erhvervslivet
Djurslands.net ser sig nu – efter IT-Djurslands nedlæggelse – som eneste alternativ til Djurslands borgere og virksomheder. Vi ved, at det kun er de største virksomheder på Djursland, der har råd til selv at financiere ægte bredbånd, Alle andre virksomheder bruger således de samme forbindelser som private og er i samme båd som private i køen for at få de nyeste løsninger. Eneste fordel for et stort firma er, at deres økonomi er bedre rustet til at klare TDC's priser end private kunders. De store virksomheder skal træde ind i foreningen - ikke for deres egen skyld, men for deres ansattes. Hvis de i fremtiden vil have adgang til ung og kvalificeret arbejdskraft, bør de gå i spidsen når det drejer sig om at modne Djursland og gøre regionen mere attraktiv for unge tilflyttere. Det gør de ved at melde deres firma ind i foreningen og derved vise, at de støtter arbejdet for billig og hurtig internet - også til private.

Ny høring
Der arbejdes I øjeblikket på at få arrangeret en ny høring om bredbånd på Djursland. Baggrunden er den, at Djurslands.net ønsker at borgerne på Djursland får en så bred information om bredbånd som overhovedet muligt. Desuden vil vi gerne invitere relevante personer fra kommunerne, så vi kan få klarhed over, hvor langt de enkelte kommuner er I forhandlingerne med TDC, der jo som bekendt vandt det fælleskommunale udbud. Også denne høring vil blive annonceret I lokalpressen og på vores hjemmeside www.djurslands.net"

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af Martin Hedegaard for Bredbåndsforeningen DjurslandS.Net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002