Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 24-01-02
Starten er gået – indvielse næste lørdag

Da vi for 3 måneder siden var til "halvvejsgilde" på den nye børnehave i Fjellerup, var der endnu ikke tag over bygningen, men det er der kommet i mellemtiden, og fra det nye år begyndte de første børn deres nye dagligdag på stedet. I dag har NetNyt snakket med børnehaveleder Palle Dausell om næste week-ends officielle åbning.

fjellerupboernehave.jpg (20741 bytes)

Da vi var i børnehaven sidst, var der udskrevet en konkurrence om et navn til den nye børnehave, og der kom da også flere gode forslag, men alligevel har den aktive gruppe af forældre valgt slet og ret at kalde den – Fjellerup Børnehave.
Palle Dausell roser i øvrigt forældregruppen for et utroligt aktivt stykke forberedelsesarbejde, hvor der virkelig er blevet tænkt mange gode tanker. Det har gjort det meget nemt og inspirerende at starte op som ny leder, siger han til NetNyt, og det er rart, når man som han er helt ny i området. Vi spurgte til, hvad der ligger i, at den nye børnehave efter sigende skulle have en "grøn" profil, og til det siger Dausell, at for ham er det meget vigtigt at pointere, at der ikke er tale om noget færdigsyet, økologisk koncept for børnehaven. Man vil gerne arbejde bevidst med de materialer, man har med at gøre, og kvalitet f.eks. i maden bliver der også lagt stor vægt på.
Som noget ret usædvanligt er børnene med til at lave mad 4 dage om ugen, og det er allerede meget populært både hos børn og voksne. Foruden lederen selv er der ansat 3 pædagoger, én pædagogmedhjælper samt køkkenfolk.
Vi vil gerne fortælle meget mere om den spændende nye børnehave, når der har været officiel åbning lørdag d. 2. februar. Det sker under medvirken af Désirée og Michael Iuel fra Meilgaard, der er børnehavens protegéer, og den nye formand for Børne- og Kulturudvalget, Jens P. Jellesen, vil også medvirke. Det foregår mellem kl. 12 og 13, hvorefter der bliver lejlighed for alle til at se de flotte nye faciliteter mellem 13 og 15.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002