Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 22-01-02
Åbent protestbrev mod regeringens stramninger

Deres Redaktør har privat modtaget (fra Kirsten Bech Hansen) en opfordring fra en ny forening ved navn Kritisk Forum om at slutte sig til en underskriftindsamling, hvis man er uenig i den nye regerings bebudede stramninger på udlændingeområdet og nedskæringer i u-landsbistanden. Fordi vi er strengt upolitiske her på Nørre Djurs NetNyt og også gerne bringer indlæg fra både Venstre og Dansk Folkeparti, synes vi også, denne opfordring skal videre til vore læsere, så her er den:

"Kritisk Forums underskriftsindsamling imod stramningsforslag

VIDERESEND DENNE MAIL TIL DINE VENNER OG FAMILIE!
Og klik ind på www.kritiskforum.net
----------------------------------------------------------------
Underskriftsindsamling imod stramningsforslag:

I den nye VK-regerings regeringsgrundlag indgår stramninger på udlændingepolitikken og nedskæringer på 1,5 mia. kr. i den danske udviklingsbistand. Det er selvisk, usolidarisk og uanstændigt at skære i støtten til verdens fattigste lande for at øge velfærden i et af verdens rigeste. Hvis stramningerne på udlændingeområdet realiseres, vil alle borgere i Danmark ikke længere betragtes som lige for loven.
Vi er en gruppe mennesker, der på den baggrund har stiftet Kritisk Forum for genetableringen af et anstændigt Danmark,
som er et ideologisk og partipolitisk uafhængigt forum.
Vi har formuleret et åbent brev til alle partier i Folketinget (se nederst i denne mail
eller på http://www.kritiskforum.net). Vi opfordrer dig til at klikke ind og give din digitale underskrift på: www.kritiskforum.net imod de ovennævnte tiltag.
På et passende tidspunkt vil brevet - sammen med alle underskrifterne - blive overdraget til partierne under så god pressedækning som muligt.
Venlig hilsen
Kritisk Forum"
Og her er så selve det åbne brev:

"Brev til partierne i Folketinget:
Den uanstændige debat under valgkampen afspejles i VK- regeringens grundlag - denne politik må ikke realiseres!
Det nye regeringsgrundlag er helt uacceptabelt på især nedenstående 5
stramningspunkter for udlændingepolitikken
og den danske u-landsbistand:
1. Reduktion af bevillingerne til udviklingsbistand og miljøbistand med samlet 1,5 mia. kr.
2. Fjernelse af retskravet for familiesammenføring.
3. Asylansøgere kan først opnå ret til kontanthjælp efter 7 års ophold i Danmark.
4. Permanent opholdstilladelse til udlændinge først efter 7 års lovligt ophold i Danmark.
5. Retspolitiske stramninger, der gælder alene for borgere uden dansk statsborgerskab.
Med disse punkter lægger regeringen op til, at der lovmæssigt skal indføres forskelsbehandling af mennesker. Hvordan skal det kunne føre til integration?
Regeringsgrundlaget er på de 5 punkter helt uacceptabelt og udtrykker en holdning,
som vi er nødt til klart og tydeligt at tage afstand fra.
Derfor opfordrer vi (se underskriftindsamling) til, at
regeringsgrundlaget boykottes af Folketingets andre partier, samt at deres samarbejde med VK-regeringen
indstilles, indtil anstændigheden er tilbage i dansk politik. De fem forslag er fremsat af en regering, der benytter begrebet "velfærdssamfund" som et nøgleord i
regeringsgrundlaget. I et velfærdsssamfund skal alle per definition kunne leve uden økonomiske problemer - med sikring af sundhed og trivsel. En velfærdsstat sætter alle borgeres sociale velfærd højest. Med regeringens brug af begrebet velfærdsstat i forbindelse med stramningsforslagene lyder en skæv
misklang.
Regeringen taler åbenlyst ikke om alle borgere i landet.
I det danske samfund er der behov for tiltag, der integrerer, men bestemt ikke tiltag, der lovmæssigt skaber forskel på mennesker. Med forskelsbehandling skaber vi ikke grundlag for et velfungerende samfund.
At skære i støtten til verdens fattigste lande for at øge velfærden i et af verdens rigeste er selvisk og usolidarisk. Vi ønsker ikke at være en del af et samfund karakteriseret ved manglende ambitioner om at hjælpe og give, men som snarere hylder en egoistisk trang til at hytte eget skind på trods af nationens økonomiske og sociale velstand.
Vi opfordrer derfor til, at alle andre partier end regeringspartierne boykotter regeringsgrundlaget og undlader at samarbejde med VK- regeringen, førend  ovennævnte 5 punkter er ændret således, at loven bliver menneskelig, anstændig, og lige for alle borgere i Danmark (nuværende som kommende), samt at forslaget til nedskæringerne i u-landsbistanden er fraveget.
Vores mål er at rekonstruere et anstændigt samfund og vi opfordrer partierne i Folketinget til at medvirke til dette; og vi opfordrer indtrængende til, at de folkevalgte genindfører klædelige egenskaber som anstændighed og saglighed i debatten med sober, sund og humanistisk parlamentarisme."
Klik ind på underskriftindsamlingen på: http://www.kritiskforum.net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002