Artikler på Nørre Djurs Net
Liv på Landet

Den forhenværende fiskeskipper og særdeles nuværende ildsjæl på miljø- og fiskeriområdet, Knud Andersen (altså ham fra Hemmed!), har skrevet et virkelig godt stykke om at bo i Nørre Djurs som oplæg til en debat-foredragsrække i Hemmed Forsamlingshus. Du kan også læse programmet hér:

LIV PÅ LANDET

3 underholdende diskussionsaftener med fællessang og fællesspisning.

I 2001 blev der i Danmark rejst en meget vigtig diskussion, som desværre druknede i voldsomme begivenheder ude i Verden og valgkamp herhjemme. Diskussionen drejer sig om "udviklingen i landdistrikterne". Det inspirerede Hemmed Forsamlingshus til at gøre denne debat lokal. Situationen er jo den, også her på det nordligste Djursland, at der er tegn til, at området, i stedet for at være "udviklingsområde", er ved at blive "afviklingsområde". Befolkningstallet er nu så småt på vej ned. Men vi er jo mange, som synes, at det udgør en stor livskvalitet at bo her. Mange er barnefødt her, og rigtig mange er flyttet til og har altså valgt at bo her. Vi bliver nødt til at kæmpe for at fastholde bosætningen her; sørge for, at området bliver ved med at trække folk til og fastholde dem, der bor her. Begynder samfundet her at sygne hen, vil det blive en selvforstærkende proces, der på længere sigt vil medføre forringelse af børneinstitutioner, af skoler og ældreforsorg. Trafikforbindelser og offentlig service vil falde i kvalitet, og så vil det i øvrigt ikke blive så sjovt længere.

Det er disse problemer, Hemmed Forsamlingshus vil skabe debat om – en debat, som burde interessere alle i vort dejlige område. Vi lagde ud med en meget vellykket eftermiddag og aften i efterårsferien, og nu følger vi op med 3 aftenarrangementer i vinterkvartalet. Alle aftenerne er skåret over samme læst: fællesspisning fredag aften kl. 18. Kl. 20 begynder selve diskussionsaftenen med 3 korte oplæg til diskussion om aftenens emne, hvor nogle af oplægsholderne er fagligt kompetente på området, der er til debat, og andre er almindelige borgere. Efter, at diskussionen er afsluttet, forventes hyggeligt samvær.

1. aften i Hemmed Forsamlingshus:

fredag den 25. januar
"Landbruget og livet på landet".
Oplægsholdere:
Lars Kejser, landmand i Hemmed Kær.
Kjeld Lund, økologisk landmand fra Stenvad.
Peter Bo Vagn Jensen, Glæsborg, leder af Folkekøkkenet i Grenå.

2. aften i Hemmed Forsamlingshud:

fredag den 22. februar
"Fiskeriet, havnen og livet på landet".
Oplægsholdere:
Hans Fisker Jensen, fiskeskipper fra Bønnerup og formand for Bønnerup Havn.
Knud Andersen, tidligere fiskeskipper, formand for Bønnerup Vindmølleklynge, samt sekretær for Fiskernes Økologiske Netværk.
Bjarne Mørkholt Kristensen, friskoleleder i Gjerrrild.

3. aften i Hemmed Forsamlingshus:

fredag den 15. marts
"De andre erhverv og livet på landet".
Til dette arrangement er der endnu ikke lavet endelige aftaler med oplægsholderne.


Husk! Deltagere i fællesspisningen skal tilmelde sig senest dagen før til Eva Nissen, Hemmed, 86 38 61 46 eller
Knud Andersen, Hemmed, 86386418.

OBS! Husk også, at der er "kulturcafé" i Hemmed Forsamlingshus den 3. marts. Se "Kulturraketten":

Udsendt til pressen af Hemmed Forsamlingshus

[ Dagsoversigt | Arkiv ]

Redigeret af Rex, redaktion 11, den 10-01-02
Copyright Nørre Djurs Net 2002