Artikler på Nørre Djurs Net
Kom til litauisk bryllupsfest!

Fremtidsbroens-forside.jpg (29012 bytes)

Den splinternye efterskole med det IT-klingende navn Fremtidsbroen.dk har som bekendt til huse i de smukke omgivelser i det tidligere Dalstrup Center, og nu er man nået ca. halvvejs i det første skoleår. Torsdag aften bliver lejlighed for alle interesserede til både at se skolen og få en kulturoplevelse helt ud over det sædvanlige.
Læs mere hér!

Som mange af vore læsere ved, har blandt andet Bøvl-miljøet i Glesborg været med til at udvikle det samarbejde, som har vokset sig stærkt med Nørre Djurs Kommunes venskabskommune i Litauen, Vilkaviskis. Da folkene fra Fremtidsbroen skulle i gang med arbejdet (de har jo bl.a. det internationale som et af hovedtemaerne i deres program), faldt det dem naturligt at prøve at tage afsæt i dette allerede eksisterende venskab med et fremmed land.
Man tog til Litauen for at stikke en finger i jorden, og blandt andet kom der det ud af det, at den nye efterskole her i sit første leveår fik 24 elever fra det baltiske land. Nu vil man så gerne indbyde borgerne i vores kommune til at hilse på de unge litauere ved et Åbent Hus-arrangement. I den første time fra starten kl. 19 bliver der lejlighed til at se en film om litauernes langvarige kamp for selvstændighed fra den tidligere totale sovjetiske dominans.
Resten af aftenen står de unge fremmede så for en fremvisning af, hvordan en traditionel bryllupsfest forløber i deres land, om traditioner og skikke. Der bliver serveret eksempler på den mad, man spiser ved disse lejligheder, ligesom de, der møder op, vil få muligheden for at være med i danse, sanglege og andre litauiske specialiteter.

Vil du vide mere om Fremtidsbroen, så klik på:
Fremtidsbroen-udefra.jpg (6253 bytes)
http://www.fremtidsbroen.dk

[ Dagsoversigt | Arkiv ]

Redigeret af Rex, redaktion 11, den 09-01-02
Copyright Nørre Djurs Net 2002